ua en ru

Олімпіада-2018: МОК заборонив спортсменам з РФ нести національний прапор на церемонії закриття

Олімпіада-2018: МОК заборонив спортсменам з РФ нести національний прапор на церемонії закриття Фото: Олімпійські ігри (Olympic.org)

Статус Росії може бути відновлений після підтвердження, що росіяни не зробили ніяких інших порушень

Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету (МОК) заборонив російським спортсменам йти з національним прапором на церемонії закриття Зимових ігор Пхьончхані в неділю, 25 лютого. Про це повідомляє Reuters.

Рада винесла рекомендації своїм членам після того, як два російських допінгових порушення затьмарили іншу чисту картку для російської делегації на Іграх.

За словами президента МОК Томаса Баха, олімпійський статус Росії може бути відновлений тільки після підтвердження того, що росіяни не вчинили ніяких інших допінгових порушень у Пхенчжане.

Нагадаємо, у російського керлингиста Олександра Крушельницького 18 лютого виникли проблеми з допінг-пробою. В одній з пробірок росіянина були виявлені сліди мельдонію. 23 лютого стало відомо, що російська бобслеистка Надія Сергеєва під час Олімпійських іграх в південнокорейському Пхьончхані здала позитивний допінг-тест.