ua en ru

У Олевську у господарських приміщеннях виявили 40 кг бурштину

У Олевську у господарських приміщеннях виявили 40 кг бурштину Фото: бурштин

У Олевську під час обшуків вилучили бурштин

Прокуратура Житомирської області спільно з правоохоронцями провела в Олевську санкціоновані обшуки, під час яких вилучили 40 кг бурштину. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Житомирської області.

"12 березня 2018 року, у межах кримінального провадження, Коростенська місцева прокуратура спільно із працівниками управління захисту економіки в області та слідчого управління Головного управління Нацполіції в області провела санкціоновані обшуки в місті Олевськ Житомирської області. Під час обшуків в господарських приміщеннях приватних будинків двох олевчан правоохоронці виявили понад 40 кг незаконно видобутого бурштину", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного видобутку бурштину на території Олевського району здійснює Коростенська місцева прокуратура, місця скупок та незаконного зберігання коштовного каміння встановили під час досудового розслідування.

Зараз виявлене коштовне каміння вилучили, вирішується питання щодо подання клопотання до суду про накладення арешту на бурштин.

Досудове розслідування, яке проводить Овруцьке відділення поліції, триває, проводяться необхідні слідчі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники затримали громадянина Польщі, який намагався вивезти з України понад 13 кілограмів обробленого бурштину.