ua en ru

Україна у жовтні експортувала в 2,5 рази більше цукру

Україна у жовтні експортувала в 2,5 рази більше цукру Фото: експорт цукру

Минулого місяця Україна експортувала більше 40 тис. тонн цукру

У жовтні 2017 року Україна експортувала в 2,5 рази більше цукру, ніж у вересні. Про це повідомляє прес-служба асоціації "Укрцукор".

"У жовтні виробники експортували в 2,5 рази більше цукру, ніж у попередньому місяці і, за прогнозами асоціації, цей показник надалі буде підвищуватися. Географія експорту майже не змінилася, основні поставки здійснювалися в Азербайджан - 29%, Шрі-Ланку - 18%, Таджикистан - 9% і Судан - 8%", - заявила керівник аналітичного відділу компанії Руслана Бутыло.

Згідно з інформацією прес-служби, за вересень-жовтень 2017/2018 маркетингового року експорт цукру становить 59,3 тис. тонн. За другий місяць поточного маркетингового року українські виробники експортували всього 42,3 тис. тонн цукру.

Наголошується, що за прогнозами асоціації, виробництво цукру в поточному сезоні залишиться на рівні минулого року - 1,9-2 млн т, з яких 500 тис. т цукру буде експортовано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за перший місяць поточного маркетингового року українські виробники поставили на зовнішні ринки 16,94 тис. тонн цукру.