ua en ru

У жовтні-листопаді курс гривні може впасти до 15 грн. за долар

Згідно з прогнозом експерта з економічних питань Олега Соскіна, у разі якщо Нацбанк буде продовжувати свою абсолютно помилкову кредитно-грошову політику, курс гривні до жовтня-листопада поточного року обвалиться до 15 гривень за долар. На його думку, стан державного бюджету на поточний момент залишає бажати кращого, тому що друкується дедалі більше готівкових гривень, що чинить тиск на інфляцію в країні і на курс національної валюти, відзначають аналітики кращого проекту навчання форекс в Європі 2009-2012рр. Академії Masterforex-V.

За словами Соскіна, в Україні відсутній валютний ресурс, так як падають надходження від експорту, збільшується дефіцит торгового балансу, який вже складає більше 1 мільярда доларів.

Крім цього, Україна ще не розрахувалася з МВФ за травневим боргу у розмірі 600 мільйонів доларів. На поточному тижні в Україні закінчився візит представників МВФ, за результатами якого відсутня яка-небудь конкретна інформація. Це говорить про те, що Україна не досягла ключовий домовленості про відновлення співпраці.

За даними Олега Соскіна, в травні почалося зниження рівня золотовалютних резервів НБУ, так як Нацбанк на даний момент штучно підтримує курс гривні. На поточний момент валютні ресурси НБУ складають близько 31 мільярда доларів. У разі збереження сьогоднішньої негативної ситуації, що цих ресурсів вистачить максимум на 4-5 місяців штучного підтримання національної валюти, після чого курс гривні очікує неминуча девальвація.