ua en ru

Окружний суд Києва визнав незаконним звільнення екс-начальника ДАІ

Окружний суд Києва визнав незаконним звільнення екс-начальника ДАІ Фото: Анатолій Сіренко

Суд визнав протиправним звільнення Сіренко, оскільки на той момент перебував на лікарняному

Окружний адміністративний суд. Києва визнав протиправним та скасував наказ Міністерства внутрішніх справ України №718 л/с від 21.04.2015 року в частині звільнення Анатолія Сіренко з посади начальника Департаменту Державної автомобільної інспекції. Про це йдеться в постанові Окружного адміністративного суду р. Києва від 25 грудня 2015 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"Визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства внутрішніх справ України №718 л/с від 21.04.2015 року в частині звільнення позивача з органів внутрішніх справ у запас збройних сил з посади начальника Департаменту Державної автомобільної інспекції з підстав, передбачених Законом України "Про очищення влади" на підставі ч. 3 ст. 1, п. 8 ч. 1 ст. 3 Закону України "Про очищення влади" і п.62 "а" Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів №114 від 29.07.1991 року", – йдеться у рішення.

Суд, зокрема, визнав протиправним звільнення Сіренко, оскільки на той момент перебував на лікарняному.

"Незважаючи на те, що позивач за станом на день його звільнення - 21.04.2015 року перебував на лікарняному, що підтверджується наявними в матеріалах справи документами (згідно довідки про тимчасову непрацездатність особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, військовослужбовця внутрішніх військ МВС від 27.04.2015 року позивач за 06.04.2015 року по 27.04.2015 року перебував на стаціонарному лікуванні, також досліджено виписку №466 з медичної карти стаціонарного хворого), заяви про звільнення за власним бажанням з посади не писав, суд приходить до висновку, що дії Міністерства внутрішніх справ України щодо звільнення позивача в період перебування позивача на лікарняному (хвороби) є протиправними", – зазначається в рішенні

Як наголошується в оприлюдненій постанові, на слухання в судове засідання не прибув представник МВС України.

"Представник Міністерства внутрішніх справ України в судове засідання не з'явився, заяв/клопотань не направляв”, – зазначається в постанові.

Нагадаємо, начальник Державної автоінспекції ДАІ Анатолій Сіренко був звільнений у квітні 2014 року.