ua en ru

Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про передачу Пейзажної алеї під забудову, - Попов

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про передачу Міністерству закордонних справ Пейзажної алеї під забудову житлового будинку. Про це сьогодні, 4 квітня, на засіданні повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вийшла постанова Окружного адмінсуду Києва від 4 квітня: визнати недійсним і скасувати рішення Київської міської ради від 15 липня 2004 р. про надання МЗС земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку на перетині Десятинного провулка і Пейзажної алеї Шевченківського району", - повідомив голова КМДА.

Також Попов зазначив, що завтра на засіданні Київради депутати розглядатимуть проект рішення про надання статусу заповідної зони Пейзажній алеї.

Нагадаємо, раніше Київська міська рада надала зазначену земельну ділянку Міністерству закордонних справ України для будівництва службового житла. У 2006 році прокуратура Києва подала позов до суду із проханням визнати рішення Київради недійсним та повернути ділянку до комунальної власності. Численні судові тяжби навколо забудови Пейзажної алеї тягнуться до цих пір.

Крім того, раніше керівник інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин заявляв, що Міністерство закордонних справ (МЗС) України побоюється, що Київрада може передати сквер на Пейзажній алеї приватній компанії.