ua en ru

Окружний адмінсуд Києва має намір взяти самовідвід у справі про заборону КПУ

Окружний адмінсуд Києва має намір взяти самовідвід у справі про заборону КПУ Симоненко може уникнути заборони своєї партії

Окружний адміністративний суд Києва має намір взяти самовідвід у розгляді справи про заборону діяльності Комуністичної партії України. Про це йдеться у рішенні зборів суддів Окружного адмінсуду від 17 лютого 2015 р.

"Звернути увагу судді Кузьменка Ст. А. та інших суддів Окружного адміністративного суду міста Києва на наявність підстав для самовідводу від розгляду справи № 826/9751/14 про заборону діяльності КПУ", - йдеться в рішенні.

Повідомляється, що підставою для самовідводу є проведення 16 лютого 2015 р. обшуку в приміщенні суду, який розцінюється як тиск на суддів з метою вплинути на об'єктивність прийняття рішень щодо окремих резонансних справах, які знаходяться на розгляді, зокрема, у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України.

Також повідомляється, що голова Окружного суду П. Вовк щодо даної ситуації звернеться до Президента України Петра Порошенка, Ради суддів адміністративних судів України, Вищого адміністративного суду України та Парламентської асамблеї Ради Європи.

Крім того, в ГПУ надійде звернення щодо притягнення працівників прокуратури міста Києва, міліції та прокуратури Чернівецької області до дисциплінарної відповідальності за здійснення обшуку приміщення Окружного адміністративного суду міста Києва, який суперечить положенням чинного законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Окружний суд переніс розгляд заборони КПУ на 18 лютого.