ua en ru

В оточенні Зурабова заявили, що він сам просив Путіна про звільнення

В оточенні Зурабова заявили, що він сам просив Путіна про звільнення Фото: Михайло Зурабов

Путін сьогодні звільнив Зурабова з посади посла РФ в Україні

Звільнений з посади посла Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов особисто просив президента РФ Володимира Путіна зняти його з цієї посади. Про це заявили в оточенні Зурабова, повідомляє "РИА Новости".

Так, співрозмовник агентства заявив, що в останні роки Зурабов "неодноразово подавав заяви з проханням звільнити його з посади, він особисто просив президента РФ про це".


"Однак його зняття з посади означало б, що Москва б зовсім втратила посла в Києві. Новий посол не зміг би приступити до своїх обов'язків, так як його кандидатура узгоджується з владою України, в тому числі з парламентом, що неможливо при нинішньому радикальному антиросійському настрої українських законодавців", - сказав співрозмовник агентства.

Крім того, в оточенні Зурабова пов'язують його звільнення з неприйняттям Верховною Радою України законів про амністію та вибори на Донбасі.

"Так як Верховна Рада так і не прийняла пакет законів щодо реалізації мінських угод - закон про амністію і закон про призначення виборів до місцевих органів влади в особливих районах Луганської та Донецької областей - в Москві, мабуть, вирішили, що нічого не втрачають, втрачаючи посла в Києві", - заявив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Російської Федерації Володимир Путін звільнив з посади посла РФ в Україні Михайла Зурабова.