ua en ru

Остаточне інвестиційне рішення по угорській ділянці "Південного потоку" планується прийняти до кінця жовтня 2012 р

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан обговорили питання двосторонньої співпраці в енергетичній сфері. Мова йшла про постачання російського природного газу до Угорщини, а також про хід реалізації проекту "Південний потік", повідомило управління інформації "Газпрому".

Сьогодні була завершена процедура зміни уповноваженої компанії з боку Угорщини в рамках реалізації "Південного потоку". Міллер і Орбан відзначили, що проект реалізується строго по графіку і до кінця жовтня 2012 р. буде ухвалено остаточне інвестиційне рішення щодо проекту.

Нагадаємо, в 2011 р. обсяг постачань російського газу до Угорщини склав близько 6,26 млрд куб. м.

У лютому 2008 р. Росія і Угорщина підписали міжурядову угоду, що передбачає приєднання Угорщини до проекту газотранспортної системи "Південний потік". 10 березня 2009 м. "Газпром" і Magyar Fejlesztesi Bank Zrt. (MFB) підписали базову угоду про співпрацю по будівництву газопроводу і транзиту природного газу через територію Угорської Республіки в рамках проекту. 29 січня 2010 м. "Газпром" і MFB виступили засновниками спільної проектної компанії (СПК) South Stream Hungary Zrt. У жовтні 2011 р. уряд Угорщини прийняв рішення про зміну уповноваженої компанії в рамках реалізації проекту "Південний потік" на території Угорщини. Новим партнером стане MVM Zrt. (ЗАТ "Угорські енергетичні компанії").

Читайте також: Газопровід "Південний потік" може бути прокладений в Республіку Сербська, - "Газпром"