ua en ru

Близько 1 тис. депутатів з Львівської обл. планують 27 квітня в Києві провести позачергові сесії проти продовження перебування ЧФ РФ в Криму.

Близько 1 тис. депутатів з Львівської обл. планують 27 квітня в Києві провести позачергові сесії проти продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Криму до 2042 р. Про це повідомив депутат Львівської обласної ради від блоку партій "Наша Україна" Олесь Старовойт, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, з Львівської області виїде близько 40 автобусів з протестуючими.
Зокрема сесії поблизу приміщення Верховної Ради України проведуть Львівська обласна рада, а також декілька районних рад Львівської області. Також О.Старовойт заявив, що львівська міліція робить спроби для того, щоб не допустити виїзд протестувальників до Києва.
У ГУ МВС Львівської обл. спростували дане звинувачення, пояснивши, що міліція проводить звичайний техогляд, для того, щоб групи людей перевозилися справним автотранспортом, і міліція не заважає проводити виїзди на акції протесту до Києва з Львівської області.