ua en ru

Близько тисячі одеситів біля будівлі мерії вимагають відставки Труханова

Близько тисячі одеситів біля будівлі мерії вимагають відставки Труханова Фото: одесити вимагають відставки Труханова біля будівлі мерії (usionline.com)

Люди продовжують прибувати до мерії

В Одесі близько тисячі місцевих жителів зібралися біля будівлі мерії з вимогою відставки міського голови Геннадія Труханова після трагедії в дитячому таборі "Вікторія", повідомляє одеське видання УСІ.

Зокрема, за даними видання, багато одеситів прийшли з плакатами. Також городяни заявили меру про тиск на бізнес, вирубування зелених зон і корупцію в одеській міськраді.

ЗМІ зазначає, що поліція взяла людей в оточення, коли вони заповнили Думську площу. Після спроби активістів вирватися з оточення був застосований газ. Постраждалих немає, люди продовжують прибувати до мерії, повідомляє УСІ.

altalt

Наголошується, що одесити планували пікетувати міську раду з вимогою притягнути винних у трагедії в дитячому таборі "Вікторія".

У суботу в Одесі згорів дерев'яний корпус дитячого табору. Троє дітей загинули, кілька були травмовані і отруїлися газом унарным. За даними видання, дерево не було оброблено антипожежним просоченням, димова сигналізація була відключена, а в пожежних резервуарах не було води. Підкреслюється, що до цього мерія виділила 33 мільйони на ремонт табору, з яких 11 призначалися на заходи, пов'язані з протипожежною безпекою.