ua en ru

Близько 40% росіян не знає значення слова "консерватор", - опитування

Близько 40% росіян не знає значення слова "консерватор", - опитування Фото: близько 40% росіян не знає значення слова "консерватор"

Загальної думки про консерватизм в російському суспільстві поки не склалося

Близько 40% опитаних не змогли відповісти на питання про те, що таке "консерватор". Про це свідчить опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД) в 46 регіонах Російської Федерації.

Як повідомляється, ВЦВГД провів опитування про те, як росіяни характеризують людину-консерватора, в чому вбачають основні переваги та недоліки консервативного способу життя. Опитано 1 600 чоловік в 130 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії.

"Загальної думки про консерватизм в нашому суспільстві поки не склалося: одні вважають консерваторів людьми надійними і відповідальними, інші - впертими і відсталими від життя. А більше третини опитаних - 40%, зовсім не змогли дати якесь визначення поняттю "консерватор", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з опитуванням, в уяві 13% росіян, з людиною консервативних поглядів асоціюються з одного боку вірність традиціям, 6% - надійність, стабільність і відповідальність, 8% - нерозвиненість, 8% - страх змін.
Виходячи з результатів опитування, 17% росіян вважають, що консервативні погляди дають безліч переваг, насамперед, є запорукою сталості та визначеності в житті.

Крім того, 18% росіян вважають повільний розвиток і просування вперед або його повна відсутність головним недоліком людей, які дотримуються консервативних поглядів. Також консерваторам схильні приписувати неприйняття нововведень - 7%, обмеженість у поглядах - 5%, відставання від ходу життя - 3%, впертість - 2%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС критикує Росію за створення "патріотичного стоп-листа".