ua en ru

Близько 70% всіх тепломереж Києва потребують заміни

Близько 70% всіх тепломереж Києва потребують заміни Фото: реконструкція тепломереж у Києві (kyivenergo.com)

Реконструкція тепломереж є одним із пріоритетних напрямків підготовки до опалювального сезону

Близько 70% всіх тепломереж Києва потребують заміни. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Київенерго".

Як зазначається, модернізація та реконструкція тепломереж є одним із пріоритетних напрямків підготовки до опалювального сезону.

"Близько 70% всіх столичних тепломереж вичерпали нормативний ресурс експлуатації 25 років та потребують заміни. Всього за 6 місяців 2017 року "Київенерго" замінило в Києві близько 35 км теплотраси в однотрубному вимірі та здійснило капітальний ремонт 6 км мереж", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді уповноважити уряд затверджувати правила охорони теплових мереж. Відповідний законопроект №3750 "Про внесення змін до закону "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів" був зареєстрований в парламенті 4 січня 2016 року.

Відповідно до пояснювальної записки, досвід експлуатації теплових мереж свідчить, що низка конфліктних ситуацій по забудові і нещасних випадків, пов'язаних з особливим режимом охоронних зон, виникає через неналежне правове регулювання питань фіксування порушень в охоронних зонах теплових мереж, контролю технічного стану теплових мереж, розмежування прав, обов'язків та відповідальності користувачів цих мереж і третіх осіб.