ua en ru

Близько 7 тис. рятувальників і понад 2 тис. одиниць техніки ДСНС чергує на Трійцю

Близько 7 тис. рятувальників і понад 2 тис. одиниць техніки ДСНС чергує на Трійцю Фото: рятувальники ДСНС

Рятувальники чергують у місцях масового перебування людей, культових спорудах

Близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій перебувають на цілодобовому чергуванні на період святкування Дня Святої Трійці. Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

"Із 3 червня по 6 червня підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби. Зокрема, за дорученням голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, на варті пожежної безпеки перебуває близько 7 тисяч чоловік особового складу та понад 2 тисячі пожежно-рятувальної техніки ДСНС", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що підрозділи ДСНС чергують у місцях масового перебування людей, культових спорудах. Крім того, рятувальники здійснюють посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки для оперативного реагування на різного роду надзвичайні ситуації та події.

Також, за даними відомства, представники Служби порятунку проводять профілактичну роботу, спрямовану на попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у культових спорудах, на об'єктах із масовим перебуванням людей, на водоймах, у лісопаркових зонах та природних екосистемах.

У зв’язку з цим ДСНС звертається до громадян із проханням дотримуватися правил безпеки під час перебування у храмах та відпочинку на природі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що впродовж минулої доби, 3 червня 2017 року, в Україні виникла 121 пожежа на відкритих територіях.