ua en ru

Близько 4,5 тис. громадян України виявили бажання отримати іпотечні кредити під 3%, - Близнюк

Близько 4,5 тис. громадян України виявили бажання отримати іпотечні кредити під 3%. Про це на брифінгу у Кабміні заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні Мінрегіонбуд вже довів бюджетні призначення розпорядникам коштів нижчого рівня та підписує з відповідальними виконавцями договори на делегування повноважень... З регіонів надіслано до міністерства переліки об'єктів, в яких пропонується для придбання 3 тис. 311 квартир. Отримано перші підтвердження від банків щодо участі у програмі. Зокрема, про це повідомили "Ощадбанк", "Укргазбанк" з метою діяльності по всій території України, та банки "Фінанси та кредит" і "Брокбізнесбанк" - по місту Києву", - сказав міністр.

За його словами, по Україні близько 4,5 тис. громадян отримали бажання отримати іпотечні кредити, а з них 2,1 тис. людей почали підбирати квартири у забудовників та готувати необхідні документи для укладення договорів.

Зазначимо, голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов заявив, що видача перших іпотечних кредитів в рамках програми соціальних ініціатив Президента стартує в найближчі дні.