ua en ru

Близько 200 помешкань у Дніпрі відключено через несправну вентиляцію та димоходи

За 6 місяців 2016 року "Дніпрогаз" провів планово-технічне обслуговування газового обладнання у 13 тис. оселях мешканців Дніпра та Дніпропетровського району. В ході ПТО газовики зафіксували близько 1,6 тис. порушень Правил безпеки систем газопостачання (ПБСГ), заявили у прес-службі компанії.

Зазначається, що через несправності у роботі димоходів та вентиляційних каналів (ДВК) на підставі наданих власниками житлових будинків актів про перевірку і прочищення ДВК спеціалісти компанії були вимушені відключити від системи газопостачання близько 200 газифікованих помешкань та майже 50 побутових газових приладів.


"Згідно з чинним законодавством періодичну перевірку та прочистку ДВК можуть виконувати лише спеціалізовані організації, що мають відповідний дозвіл Державної служби України з питань праці, а також спеціальне обладнання та кваліфікований персонал", - зауважив технічний директор ПАТ "Дніпрогаз" Юрій Безпрозваний. – Фахівці таких організацій за необхідності прочищають ДВК, ремонтують, перевіряють щільність і відокремленість, справність оголовків, наявність тяги. Надання цих послуг платне, а вартість визначається організацією-виконавцем".

У компанії зазначили, що при використанні газу у побуті необхідно дотримуватися простих правил безпеки: провітрювати приміщення, перевіряти тягу, слідкувати за справністю газових приладів, не затуляти отвори димоходів.