ua en ru

Близько 10 компаній цікавляться проектами сонячних електростанцій в зоні ЧАЕС, - Семерак

Близько 10 компаній цікавляться проектами сонячних електростанцій в зоні ЧАЕС, - Семерак Фото: міністр екології Остап Семерак

Нове законодавство створює необхідні умови для розвитку відновлюваної енергетики в Україні

Близько десяти компаній цікавляться проектами сонячних електростанцій в Чорнобильській зоні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Наголошується, що ці компанії мають намір орендувати землю у зоні відчуження.

Голова Міністерства Остап Семерак зазначив, що за час роботи нинішнього уряду вітчизняне законодавство зазнало змін і відкриває нові можливості для бізнесу, який цікавиться інвестуванням у сферу відновлюваної енергетики.

"Нам вдалося внести зміни в наше законодавство. Наприклад, про правовий режим в зоні відчуження, врегулювали питання оренди землі та іншого майна. Наявна інфраструктура на території Чорнобильської зони і кількість людей з високим рівнем кваліфікації, які можуть бути залучені для роботи на об'єктах відновлюваної енергетики", - сказав Семерак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що будівництво нового саркофагу на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) завершиться в листопаді 2017 року.