ua en ru

Близько 1,5 млн громадян минулого року отримували завищену субсидію

Близько 1,5 млн громадян минулого року отримували завищену субсидію Фото: Центр соціальних служб (kmu.gov.ua)

Мінсоцполітики виявило 1 млн домогосподарств, де мешкають отримувачі субсидій працездатного віку

Минулого року близько півтора мільйона громадян отримували завищену субсидію на послуги житлово-комунальних господарств. Про це у вівторок, 9 жовтня, під час експертної дискусії повідомив директор директорату сім'ї і соціальної підтримки насалення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Загалом, за його словами, торік протягом опалювального періоду кількість отримувачів субсидій складала близько 6,9 млн домогосподарств.

"Це максимальна чисельність, яку ми фіксували", - повідомив Музиченко.

Він нагадав, що у травні цього року був створений Єдиний державний реєстр отримувачів субсидій, який дозволив виявити завищену кількість одержувачів субсидій.

"Було виявлено, що виникла така ситуація, коли окремі громадяни отримували субсидію в окремих населених пунктах і здавали в найм житло вже з оформленою субсидією... Фактично 1 млн домогосподарств - це ті домогосподарства, які включали в себе громадян, які абсолютно працездатного віку і мають або менше прожиткового мінімуму доходи, або такі доходи узагалі відсутні. Це приблизно півтора мільйона громадян", - додав Музиченко.

Нагадаємо, як повідомив нещодавно міністр соціальної політики Андрій Рева, у 2017 році зайво нарахована субсидія складала 8 млрд гривень після перегляду нормативів. У 2018 році, на 1 липня, було зайво нарахованої субсидії 5 млрд гривень.

Раніше у Міністерстві соціальної політики України повідомили про те, що грошові перекази з-за кордону можуть призвести до скасування субсидії.