ua en ru

На окупованих територіях України більше танків РФ, ніж у всієї Західної Європи, - Волкер

На окупованих територіях України більше танків РФ, ніж у всієї Західної Європи, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

За словами Волкера, виділення зброї Україні дасть можливість захистити себе

На окупованих територіях України наъодится більше танків Російської Федерації, ніж у всіх країнах Західної Європи. Про це повідомив спецпредставник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю телеканалу "Даний час".

"По-перше, Росія вже перебуває в Україні з усім своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже і дуже великий військовий контингент. Ще більший контингент зосереджений на території Росії біля кордонів України. У Росії є повне право це робити, це її територія, вони можуть розміщувати там стільки військових, скільки хочуть. Так що це рішення ніяк не "спровокує" Росію зробити щось, чого вони ще не зробили. І це ніяк не може змінити баланс сил", - заявив Волкер.

За словами Волкера, виділення зброї Україні не спровокує Росію, а дасть можливість захистити себе в разі ескалації конфлікту.

"Якщо ми приймемо таке рішення, це дасть можливість Україні захистити себе в тому випадку, якщо Росія зробить подальші кроки на українській території. Росія каже, що не робить нічого такого і не збирається цього робити. Якщо це так - поставка захисних озброєнь тоді не несе ні для кого ніякого ризику", - сказав він.

Нагадаємо, вчора Волкер заявив, що Вашингтон активно розглядає питання поставки зброї Україні, щоб допомогти їй у боротьбі з підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі.