ua en ru

На окупованій території залишилось 60% лікарень Донецької обл., - ОДА

На окупованій території залишилось 60% лікарень Донецької обл., - ОДА Фото: лікарня

Залишились на окупованій території або виїхали в інші регіони 10 з 15 тис. лікарів

На окупованій території Донецької обл. залишилось 60% лікарень. Про це в ході засідання комітету з питань охорони здоров'я повідомив директор департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА Юрій Узун, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"До початку віськових дій по області (Донецькій області - ред.) було більше 350 лікувальних закладів. На сьогоднішній день на підконтрольній території залишилося 138, решта - всі там", - повідомив Узун.

За словами представника ОДА, Україна втратила високоспеціалізовані медичні заклади - центральні міські та районні лікарні.

"Всі заклади третього рівня, ті, які надавали високоспеціалізовану медичну допомогу, вони залишились на території не підконтрольній. Те, що стосується первинної допомоги, амбулаторій, вторинної допомоги - це центральні міські, районні лікарні - начебто все добре, з одного боку, а з іншого боку, область фактично повністю позбавлена високоспеціалізованої допомоги",- додав Узун.

Також, за інформацією Донецької ОДА, залишились на окупованій території або виїхали в інші регіони 10 з 15 тис. лікарів, які до початку військових дій працювали в Донецькій області. До того ж, на окупованій території області залишилось 21 тис. лікарських ліжок з 33 тис., що були в області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що французькі студенти передали дві "швидкі" для лікарень на Донбасі.