ua en ru

В окупованому Севастополі заблокували доступ до Вконтакте і Однокласникам

В окупованому Севастополі заблокували доступ до Вконтакте і Однокласникам Фото: в окупованому Севастополі заблокували доступ до Вконтакте і Однокласники

Провайдер "Воля" заблокував доступ до російських соцмереж

Інтернет-провайдер "Воля" заблокував доступ до російських соціальних мереж "Вконтакте" і "Однокласники", а також до сервісів "Яндекс" і Mail.Ru. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на кримські ЗМІ.

Так, згідно з повідомленням, доступ до заборонених сайтів заблокували вранці 31 травня.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що кількість українських відвідувачів заборонених російських сайтів за два тижні скоротилася до 12 млн чоловік в день. Раніше їх кількість становила 25 млн відвідувачів в день.

Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав указ про заборону соціальних мереж "Вконтакте" і "Однокласники", пошукового сервісу "Яндекс" і ряду інших російських комунікаційних компаній. В указі Порошенко зазначено, що санкції вводяться проти майже 500 юридичних осіб, більшість з яких зареєстровані в Росії. Зокрема, забороні в Україні підлягають соціальні мережі "Вконтакте" і "Однокласники", онлайн-сервіси Mail.ru і "Яндекс", виробник програмного забезпечення для бухгалтерського обліку "1С", онлайн-словники ABBYY, компанії-виробники антивірусних програм Dr. Web і "Касперський". Санкції проти них вводяться терміном на три роки.