ua en ru

В окупованому Криму "суд" засудив Чийгоза до 8 років колонії

В окупованому Криму "суд" засудив Чийгоза до 8 років колонії Фото: Ахтем Чийгоз

Таке рішення "суд" оголосив 11 вересня 2017 року

На окупованому півострові Крим "суд" засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 років колонії. Про це повідомляє Крим.Реаліі.

"Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму засудив до 8 років колонії загального режиму одного з лідерів кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, таке рішення "суд" оголосив сьогодні, 11 вересня 2017 року. Крім того, "суд" виніс окрему ухвалу адвокату Чийгоза Олександру Лісовому за багаторазові запізнення. Відзначається, що підтримати Чийгоза до будівлі суду прийшли близько ста осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом незаконного затримання мітингувальників в окупованому Криму в підтримку Чийгоза.

Таке кримінальне провадження було відкрито на підставі депутатського звернення народного депутата України Чубарова. В даний час кримінальне провадження ведеться відповідно до статті 12 КПК на визначенні підслідності.