ua en ru

В окупованому Криму силовики РФ затримали кримськотатарського активіста

В окупованому Криму силовики РФ затримали кримськотатарського активіста Фото: Руслан Бєлялов (facebook.com crimeansolidarity)

Причиною затримання називають "підозру у викраденні автомобіля"

В окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим силовики РФ затримали кримськотатарського активіста об'єднання "Кримська солідарність" Руслана Белялова. Про це активіст заявив в Facebook.

"Я затриманий в Сімферополі. Підстава затримання - моє авто якимось дивом стало двійником. Хочуть забрати мене в поліцію, я відмовився. Адвокат Ліля Геміджі їде до мене", - заявив Бєлялов.

Згідно з інформацією іншого члена об'єднання Сервера Мустафаєва, причиною затримання називають "підозру у викраденні автомобіля".

"Офіційна причина затримання Белялова Руслана (Алімдара) - викрадення авто. Але це людина з активною життєвою позицією, активіст "Кримської солідарності", цивільний журналіст і це я розцінюю як справжню причину тиску", - заявив Мустафаєв.

#крымская_солидарность #Белялов_Алимдар #борьба_с_инакомыслием #гражданский_журналист Официальная Причина задержания ...

Опубліковано Сервером Мустафаевим 19 листопад 2017 р.

Відзначимо, під час обшуку в будинку Руслана Белялова 8 жовтня в Старому Криму зникло 3 тис. доларів і 60 тис. російських рублів (близько 24 тис. гривень). Так, обшуки в цей же день відбулися також у Сейтумера Сейтумерова (Бахчисарай) і Ельдара Кантімірова (Зарічне).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за фактом проведення незаконних обшуків 8 жовтня 2017 в будинках жителів тимчасово окупованого півострова Крим.