ua en ru

В окупованому Криму проходять масові обшуки в громадських активістів

В окупованому Криму проходять масові обшуки в громадських активістів Фото: прапор кримських татар (facebook.com/ayshe.umerova)

У Криму затримали щонайменше шістьох активістів

В анексованому Росією Криму проходять обшуки в громадських активістів. Про це повідомив громадський рух "Кримська солідарність" на своїй сторінці в Facebook.

Обшуки проходять у Бахчисараї, Старому Криму, у селищі Зарічне Сімферопольського району й в районному центрі Кіровське.

У Бахчисараї пройшов обшук у громадського активіста Сейтумера Сейтумерова. За інформацією "Кримської солідарності", він працює адміністратором в кафе "Салачик'", власником якого є затриманий 11 жовтня Марлен Асанов. Сейтумерова відвезли в поліцію Бахчисарая.

У Старому Криму пройшли обшуки в будинку активіста Алімдара Белялова, який працює в мережі закладів громадського харчування Halal Fast Food. "Кримська солідарність" зазначає, що раніше він "уже був підданий адміністративному штрафу за його активну позицію і висвітлення реальних подій в Криму". Після обшуків у Белялова вилучили телефон. Пізніше, за інформацією активістів, виявилося, що зникли 3 тис. доларів і 60 тис. рублів.

При цьому п'ятьох співробітників закладу Белялова доставили в райвідділ поліції "для бесіди". Серед них Асан Зекер'яєв, Алім Зекер'яєв, Ресуль Абдураманов, Мустафа Ісаєв і Амет Умеров. У всіх правоохоронці намагаються отримати зразки ДНК і відбитки пальців, зазначають у "Кримській солідарності".

У Зарічному пройшов обшук у будинку Ельдара Кантімірова. У кого проводять слідчі дії в Кіровському, не повідомляється. В обох випадках деталі уточнюють.

Нагадаємо, на початку листопада в ФСБ заявили про затримання українців на виїзді з анексованого Криму.