ua en ru

В окупованому Криму оголосили нев'їздними трьох кримських татар

В окупованому Криму оголосили нев'їздними трьох кримських татар Фото: силовики РФ на адмінкордоні з Кримом (flickr.com/Sasha Maksymenko)

Адвокати намагаються з'ясувати обставини заборон

В окупованому Російською Федерацією (РФ) Криму оголосили нев'їздними трьох кримських татар, які не проживають на півострові на постійній основі. Про це розповіла кримський юрист Ельвіна Семедляєва, передає "Крим.Реалії".

Як повідомила юрист, двоє з них громадяни Туреччини, ще один - громадянин України. Адвокати намагаються з'ясувати обставини заборон і надалі оскаржити їх у судовому порядку.

"До нас звернулися троє кримських татар, яким заборонили в'їзд до Криму, двоє з них - громадяни Туреччини, вони проживають там уже дуже давно. Вони намагалися отримати візи в посольстві Росії, проте їм відмовили без будь-яких пояснень і повідомлень", - розповіла юрист.

Щодо громадянина України Семедляєва повідомила, що у Криму у нього близькі родичі, яких він часто відвідував.

"При черговій спробі в'їхати до Криму йому вручили повідомлення про заборону на в'їзд до 2048-го року. У його випадку заборона була за запитом ФСБ", - зазначила юрист.

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денисова попросила у колеги з РФ розслідувати неприродну смерть 4 українців в СІЗО окупованого Криму.

"Влада" Криму назвала смерть українців у СІЗО Сімферополя суїцидами.