ua en ru

В окупованому Криму за рік зафіксовано 62 випадки порушень прав людини, - місія ООН

В окупованому Криму за рік зафіксовано 62 випадки порушень прав людини, - місія ООН Ілюстративне фото (un.org)

Серед злочинів викрадення, порушення судових процедур й переміщення з людей з півострову до РФ

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні повідомила, що в на території окупованого Криму в період з 13 вересня 2017 по 30 червня 2018 було зафіксовано 62 випадки порушень прав людини. Про це йдеться в опублікованому звіті на сайті Управління верховного комісара ООН з прав людини.

Місія ООН задокументувала 81 випадок порушень прав людини, де жертвами стали 167 осіб, серед них 62 випадки відбулись у звітній період з 13 вересня 2017 по 30 червня 2018

Окупаційна влада Криму порушувала належну правову процедуру і права на справедливий суд стосовно 94 осіб, де в певних випадках виносились вироки з покаранням за "політичне інакомислення".

Також, у звітний період відбулось 19 безпідставних арештів й 4 випадки викрадення. Окрім цього повідомляється, що в 11 випадках насильницьких зникнень жертві досі вважаються зниклими безвісти.

Присутні 7 випадків катування до утриманих й було підтверджено 13 випадків переміщення з території Криму до РФ затриманих громадян для участі у засіданні суду, або для відбуття покарання.

Нагадаємо, місія ООН закликає Україну дотримуватися зобов'язань перед кримчанами. Хоча Україна й не має фактичного контролю над Кримом, у неї залишаються обов'язки з прав людини перед кримчанами.