ua en ru

В окупованому Донецьку внаслідок вибуху загинула жінка

В окупованому Донецьку внаслідок вибуху загинула жінка Фото: у Донецьку стався вибух (twitter.com/HromadskeUA)

Ще шість людей отримали поранення різного ступеня тяжкості

На території окупованого Донецька внаслідок вибуху гранати загинула жінка з числа мирного населення. Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Зазначається, що вибух стався у Кіровському районі Донецька 9 березня 2018 року.

"Оперативникам Донецько-Луганського управління Держприкордонслужби стало відомо, що таким чином проводилася операція з затримання молодого чоловіка, якого підозрювали в торгівлі зброєю. Саме ж затримання проводили співробітники так званого "МВД ДНР"", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що підозрюваний намагався сховатися від переслідувачів і зупинив бус, що проїжджав повз. Водій призупинився, давши йому можливість сісти в автівку, де сиділи цивільні. У цей же момент у втікача розірвалася граната.

"У результаті вибуху гранати загинула жінка 1979 року народження, що приїхала з Києва на поховання дідуся. На місці помер і сам підозрюваний "МВД ДНР". Ще шість людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. За наявною в оперативників Держприкордонслужби інформацією - підозрюваний прибув у Донецьк з так званої "ЛНР" та знаходився в розшуку за підозрою у вбивстві двох людей", - зазначили в ДПСУ.

Нагадаємо, 11 березня 2018 року українські прикордонники на Донбасі затримали на лінії розмежування партію медпрепаратів, що призначались для лікування бойовиків.