ua en ru

На Донбасі затримали партію медикаментів, призначених для лікування бойовиків

На Донбасі затримали партію медикаментів, призначених для лікування бойовиків Фото: прикордонники затримали партію медикаментів на Донбасі (facebook.com/DPSUkraine)

Затримано сім видів медпрепаратів із вмістом наркотичних та психотропних речовин

Прикордонники на Донбасі затримали на лінії розмежування партію медпрепаратів, що призначались для лікування бойовиків. Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Медикаменти були виявлені під час огляду автомобіля Toyota у контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Новотроїцьке" в неділю, 11 березня.

"Під заднім пасажирським сидінням в автомобілі Toyota виявили велику партію медикаментів, майже 150 найменувань. Загалом у транспортному засобі знаходилось п’ять мішків лікарських препаратів на загальну суму близько 220 тисяч гривень. Серед них - сім видів медпрепаратів із вмістом наркотичних, психотропних речовин, а також прекурсорів", - йдеться у повідомленні.

Судячи з пояснень водія та пасажира іномарки, які вони надали оперативникам Держприкордонслужби, виявлені медикаменти були призначені для однієї з лікарень у Донецьку, в якій перебувають бойовики.

"Адже ліків у поліклініках на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областях не вистачає. Наразі порушників передано представникам Національної поліції для прийняття правового рішення, а виявлений товар вилучено працівниками фіскальної служби", - зазначили у ДПСУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала бізнесмена з так званої "Донецької народної республіки" за фінансування тероризму.