ua en ru

На окупованому Донбасі залишилося 25 тис. вагонів "Укрзалізниці"

На окупованому Донбасі залишилося 25 тис. вагонів "Укрзалізниці" Фото: "Укрзалізниця"

Питання повернення вагонів "Укрзалізниці" на підконтрольну територію не раз піднімалося в рамках Мінського формату

На непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей залишилося близько 25 тисяч вагонів "Укрзалізниці". Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова наглядової ради "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

"Там залишилося близько 25 тисяч вагонів, як УЗ, так і інших власників. Це приблизно чверть вагонів парку компанії. Крім того, там залишилося багато нерухомого майна УЗ. Приблизно 60-70% майна "Донецької залізниці" залишилися там", - сказав Кравцов.

За словами Кравцова, в окупованому Криму також залишилася значна кількість пасажирських вагонів, однак майна там було набагато менше, ніж у зоні АТО.

Питання про повернення вагонів з самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" не раз піднімалося в рамках Мінського формату.

"Це питання весь час піднімалося в рамках Мінського формату. Ми використовуємо цей канал дуже активно. Але бажаного результату він поки що не дав", - заявив Кравцов.

Нагадаємо, раніше прес-служба "Укрзалізниці" повідомила, що в 2016 році з окупованого Донбасу було вивезено 11,8 млн тонн кам'яного вугілля і 1,3 тис. тонн коксу.