ua en ru

З окупованого Донбасу до Росії вивезли 250 дітей, - ОБСЄ

З окупованого Донбасу до Росії вивезли 250 дітей, - ОБСЄ Фото: спостерігачі ОБСЄ (flickr.com/osce)

Діти перетнули кордон в організованому автобусному конвої

З окупованого Донбасу до Російської Федерації вивезли близько 250 дітей. Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Повідомляється, що 28 серпня 2019 року в окупованих районах Донецької області місія зафіксувала організований автобусний конвой з приблизно 450 дітьми, які поверталися до України з російського літнього табору.

"Ще один автобусний конвой з приблизно 250 дітьми відправився наступного дня з України до Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що більшість транспортних засобів, які перетинають кордон з РФ, мають українські та російські номерні знаки. У той же час спостерігачі зафіксували перетин кордону вантажівками з "номерами" самопроголошених ДНР і ЛНР.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко ініціював цілодобову присутність патрулів ОБСЄ на лінії розмежування.

"Нас не влаштовує, коли інспектори ОБСЄ приїжджають о 09:00 ранку та о 18:00 їдуть, а всю ніч (бойовики, - ред.) обстрілюють", - сказав глава держави, додавши, що запропонував спостерігачам цілодобово бути на лінії розмежування для забезпечення стійкого припинення вогню.