ua en ru

Порошенко ініціював цілодобову присутність патрулів ОБСЄ на лінії розмежування

Порошенко ініціював цілодобову присутність патрулів ОБСЄ на лінії розмежування Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко висловив переконання, що Україні вдасться досягти миру на Донбасі

Президент України Петро Порошенко ініціював цілодобову присутність патрулів місії ОБСЄ на лінії розмежування на Донбасі. Про це він заявив у ході візиту у Донецьку область, повідомляє прес-служба глави держави.

Так у рамках візиту у Донецьку область Порошенко повідомив про свій нещодавній візит до Щастя та Станиці Луганської у Луганській області, де глава держави провів зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та скоординував діяльність Постійно діючої місії ОБСЄ в цих містах.

"Нас не влаштовує, коли інспектори ОБСЄ приїхали о 09:00 ранку і о 18:00 поїхали, а всю ніч обстрілюють", - сказав глава держави, додавши, що він запропонував, щоб цілодобово 7 днів на тиждень на лінії зіткнення були присутні інспектори ОБСЄ щою забезпечити стале припинення вогню.

Крім того, Порошенко висловив переконання, що Україні вдасться досягти миру на Донбасі, маючи підтримку країн-партнерів та завядки активним діям української влади.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що Збройні сили України (ЗСУ) після оголошення "шкільного перемир'я" (25 серпня 2017 року, - ред.) третю добу не зазнають втрат на Донбасі.