ua en ru

Окупація Криму має стати непосильним тягарем для Москви, - Порошенко

Окупація Криму має стати непосильним тягарем для Москви, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент акцентував на тому, що одним з інструментів стримування російської агресії є посилення санкцій проти РФ

Якщо Україна зможе стримати російську агресію, Росії стане важко утримувати Крим. А після звільнення Криму, РФ втратить і сенс утримувати Донбасс окупованим, про це повідомив президент України Петро Порошенко під час передачі двох катерів США Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мир через силу це найбільш об’єктивна стратегія проти агресії РФ. Якщо ми стримуватимемо цей тиск, то утримання та окупація Криму стане непосильним тягарем для Москви", - повідомив Порошенко.

Президент акцентував на тому, що одним з інструментів стримування російської агресії є посилення санкцій проти РФ.

"Санкції працюють. Є абсолютна необхідність у їх посиленні. Зі звільненням Криму РФ втратить плацдарм для захисту своєї сили в Сирії, втратить плацдарм для загрози флангу НАТО на Чорному морі, а також для перешкоджання режиму непоширення зброї масового знищення. Також Росія втратить сенс надалі утримувати Донбас", - додав він.

Нагадаємо, у Раді ООН закликали РФ дати правозахисникам доступ до моніторингу окупованого Криму.

Додамо, президент України Петро Порошенко передав Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу ноту про рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією.

17 вересня Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією. Зазначимо, раніше Порошенко заявляв, що договори з Росією не варті паперу, на якому вони написані. Зокрема, він мав на увазі і договір про дружбу.