ua en ru

Окупаційна влада Криму створює штучні черги на адмінкордоні, - ДПСУ

Окупаційна влада Криму створює штучні черги на адмінкордоні, - ДПСУ Фото: Чонгар (dpsu.gov.ua)

У липні за два тижні громадян менше на 13%, а автівок - на 27%, ніж за такий самий період у 2016 році

Державна прикордонна служба України повідомляє, що окупаційна влада Криму продовжує створювати на адмінкордоні з материковою частиною штучні черги. Про це сказано у повідомленні прес-служби ДПСУ.

"Кількість осіб та транспортних засобів, які прямують через адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим, продовжує зменшуватись. Варто зазначити, що за червень 2017 року адмінмежу в обох напрямках перетнули на 13% громадян менше, ніж за аналогічний період минулого року, а транспортних засобів менше на 21%", - зазначає прес-служба.

Вказано, що у липні цього року за два тижні громадян вже менше на 13%, а автівок менше на 27%, ніж за такий самий період у 2016 році.

"Разом з тим, окупаційні служби продовжують штучно створювати черги перед контрольними пунктами. Через такі провокаційні дії громадяни змушені простоювати в очікуванні по декілька годин. Наразі окупаційні служби пропускають в середньому не більше 10 автівок за годину і активізують свою роботу лише під час перебування знімальних груп російських пропагандистських каналів", - сказано у повідомленні.

Так, станом на 11:00 21 липня у штучній черзі в контрольному пункті "Чонгар" стоїть близько 85 автівок, перед КПВВ "Каланчак" та "Чаплинка" черги відсутні.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму планує підсилювати охорону на так званому "кордоні" між анексованим півостровом і материковою частиною України.