ua en ru

У Криму окупаційна влада планує посилити охорону на адмінкордоні з материковою частиною України

У Криму окупаційна влада планує посилити охорону на адмінкордоні з материковою частиною України Фото: покажчик "Республіка Крим" (wikimapia)

Також "влада в Криму" прийняла рішення збільшити пропускну здатність на КПП

Окупаційна влада Криму планує підсилювати охорону на так званому "кордоні" між анексованим півостровом і материковою частиною України. Про це розповів російський віце-прем'єр Криму Ігор Михайличенко 19 липня на засіданні кримської прикордонної комісії, передають "Крим.Реаліі".

"Для Криму одним із пріоритетних питань є створення захисних споруд у прикордонній смузі, ці заходи дозволять посилити охорону на російсько-українській ділянці кордону. Також важливим залишається питання облаштування територій, прилеглих до автомобільних пунктах пропуску", - цитує Михайличенка прес-служба російського уряду Криму.

Крім цього, на засіданні прикордонної комісії окупаційна влада ухвалила рішення в період туристичного сезону "збільшити пропускну спроможність пунктів на адмінкордоні, а також підвищити безпеку і захист" з метою безперебійного функціонування зазначених пунктів пропуску.

Як зазначає видання, в Держприкордонслужбі України відзначають зниження пасажиро-транспортної потоку через адмінкордон між Кримом і материковою частиною України в порівнянні з минулим роком.

У той же час, виникнення черг в прикордонному відомстві пов'язують з діями російських служб на контрольованих ними пунктах пропуску навпаки українських КПВВ.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни в порядок в'їзду і виїзду з тимчасово окупованих територій.