ua en ru

Окупанти намагаються розповсюджувати фейки та дискредитувати українців, - Харківська ОВА

Окупанти намагаються розповсюджувати фейки та дискредитувати українців, - Харківська ОВА Фото: голова Харківська ОВА Олег Синєгубов (facebook.com)

Ворог вдається до підступних методів ведення війни та розповсюджує недостовірну інформацію, аби створити показово позитивний імідж Росії на тимчасово зайнятих територіях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова у Telegram-каналі.

Він також закликав громадян України не піддаватись російській пропаганді та ретельно перевіряти інформацію на достовірність.

"Ворог активізує свою злочинну пропаганду, закликаю жителів Харківщини довіряти лише офіційній інформації. Росія активно працює в інтернет-просторах, запускає фейки, зламує новинні ресурси, аби дезінформувати та дискредитувати українців", - розказав Синєгубов.

Наприклад, російські пропагандисти запустили відео з невідомим спортзалом, яке начебто зняли у Липцях. Насправді ж, такого приміщення в населеному пункті не існує.

"Це монтаж і відверта провокація. Окупанти створюють брехливу “картинку”, знімають підставних людей, які видають себе за жителів цієї громади і які нібито радіють "російським визволителям", - наголосив очільник області.