ua en ru

Окупанти продовжують перекидати в Україну так званих "добровольців", - зведення Генштабу

Окупанти продовжують перекидати в Україну так званих "добровольців", - зведення Генштабу Фото: українські військові (Getty Images)

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про оперативну обстановку на фронтах на початок 49-ї доби війни Росії проти України. За даними розвідки, ворог продовжує перекидати в Україну так званих "добровольців".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Генштабу ЗСУ.

"За наявною інформацією, у Ленінградській області сформовано батальйон чисельністю близько 400 осіб. Складається він виключно з військовослужбовців, які мають бойовий досвід. Направили їх в Україну для посилення одного з підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії", - йдеться в повідомленні.

В Генштабі також зазначили, що ворог не перестає завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Харківській та Запорізькій областях. Окупанти ведуть активну повітряну розвідку.

До 26 квітня РФ ввела в прикордонних з нашою державою районах та на тимчасово окупованій території Криму так званий "жовтий рівень терористичної загрози". Вказані заходи проводяться, імовірно, з метою організації переміщення військової техніки, озброєння та особового складу на територію України.

На Сіверському напрямку не виключається утримання в прикордонних з Україною районах Курської області окремих підрозділів для проведення демонстраційних дій з метою сковування сил української армії.

На Слобожанському напрямку продовжується часткове блокування та артилерійські обстріли міста Харкова. На деяких тимчасово зайнятих територіях ворог вдається до формування підрозділів так званої "народної міліції".

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Веде наступ в районі металургійного комплексу Азовсталь та морського порту.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються захопити окремі населені пункти, але в них нічого не виходить.