ua en ru

Окупанти продовжують блокувати роботу місії ОБСЄ в Донецьку

Окупанти продовжують блокувати роботу місії ОБСЄ в Донецьку Фото: окупанти продовжують блокувати роботу місії ОБСЄ в Донецьку (twitter.com/osce_smm)

Бойовики продовжують перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Триває блокування офісу місії в окупованому Донецьку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр штабу ООС.

"Продовжується блокування офісу Місії в Донецьку, СММ не вдалося відрядити звідти жоден патруль для виконання передбачених її мандатом завдань, що ключовим чином впливає на якість її роботи", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим ОБСЄ вдалося зафіксувати 70 одиниць бойової техніки збройних формувань РФ, розміщених поза межами визначених районів відведення.

Зокрема, в районі Тернове, було виявлено:

  • 22 танки,
  • 48 бойових бронемашин.

"Зосередження бойової техніки у такій кількості може свідчити про наміри створення та злагодження двох батальйонно-тактичних груп з метою посилення підрозділів на лінії розмежування", - зазначають в штабі.

Водночас українські військові перебувають на раніше визначених позиціях і дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках ТКГ.