ua en ru

Над наданням допомоги в обороноздатності Україні працюють 5 країн, - Керрі

Над наданням допомоги в обороноздатності Україні працюють 5 країн, - Керрі Фото: Джон Керрі та Андрій Парубій обговорили надання Україні допомоги в обороноздатності

Держсекретар США вважає, що Україна вийшла з-під впливу Росії і тепер повинна працювати над зміцненням верховенства права

Підтримка в питанні безпеки, зокрема, допомога у наданні летального озброєння так само важлива для України, як і економічна підтримка. Про це голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив під час зучтрічі з державним секретарем США Джоном Керрі, передає прес-служба апарату ВР.

Керрі у свою чергу повідомив, що "у напрямку такої допомоги Україні працюють п’ять країн".

"Ми оцінимо потреби з точки зору посилення обороноздатності України, в постачанні техніки та іншої допомоги", - сказав він.


Парубій розповів, що є інформація про можливу активізацію дій окупаційної армії у найближчий період.

"Є інформація про готовність як до активізації дій агресора на фронті, так і до дестабілізації в середині нашої країни. Ми не допустимо дестабілізації ситуації всередині країни і дуже розраховуємо на те, що наші стратегічні партнери допоможуть нам зупинити окупаційні війська, і ми й надалі матимемо надійного стратегічного партнера - Сполучені Штати Америки", -сказав він.

Керрі засвідчив підтримку України з боку США і закликав українську сторону й далі реформувати країну.

"Ми схвально оцінюємо реформи, які вдалося здійснити", - сказав він.

Крім того, держсекретар США зазначив, що Україна "вийшла з-під впливу Росії і тепер повинна працювати над зміцненням верховенства права, розвитку правосуддя, судової системи".

Керрі також наголосив на необхідності посилювати роботу щодо виконання Мінських угод та припинення вогню, розблокування кордону, запевнивши при цьому, що Сполучені Штати готові підтримати зусилля української влади у виконанні Мінських домовленостей.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко планує посилити співпрацю в оборонній сфері з США.