ua en ru

ОВК 114 округу в Луганській області блокує призначення членів комісій, - нардеп

ОВК 114 округу в Луганській області блокує призначення членів комісій, - нардеп Фото: Антон Кіссе

Виборча комісія 114 округу в Луганській області всупереч закону блокує рішення про заміну членів дільничних виборчих комісій. Про це заявив співголова партії "Наш край", народний депутат України Антон Кіссе з місця подій.

За його словами, члени окружної виборчої комісії блокують заміну членів ДВК. "Згідно з законом про вибори, були подані нові члени дільничних виборчих комісій. Однак ДВК відмовляється приймати законне рішення", - зазначив Кіссе.


Він підкреслив, що на членів дільничних комісій намагаються впливати різними способами, щоб змусити їх працювати на одного з кандидатів. "Тому кандидатами було прийнято рішення замінити їх на інших, щоб забезпечити чесне проведення виборів і прозорий підрахунок голосів", - повідомив співголова партії "Наш край".

Згідно з законом, зазначив він, кандидати мають право замінити членів ДВК не пізніше останнього дня перед днем голосування. "Відмова ОВК є грубим порушенням виборчого законодавства. В результаті таких дій, ЦВК повинен розпустити окружну виборчу комісію", - повідомив він

"Звертаємося до ЦВК з вимогою негайно втрутитися в ситуацію та усунути порушення виборчого законодавства Окружною виборчою комісією. Діям членів ОВК повинна бути дана належна правова оцінка. У разі відмови ЦВК ми будемо звертатися до суду", - резюмував Антон Кіссе.

Нагадаємо, головою окружної виборчої комісії №114 є Недяк Андрій Петрович (від політичної партії "Опозиційний блок"), його заступник – Вурин Оксана Михайлівна (від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність").

Як повідомлялося раніше, в ніч з п'ятниці на суботу на блокпостах Луганської області були заблоковані представники партії "Наш край", які повинні були взяти участь у виборах в якості членів виборчих комісій і спостерігачів. Всі затримані були відпущені після втручання співголови партії "Наш край", народного депутата України Антона Кіссе.