ua en ru

Охоронні структури Коломойського застосовують тортури, - викрадений чиновник

Охоронні структури екс-голови Дніпропетровської облдержадміністрації (ДніпрОДА) Ігоря Коломойського для безчинств використовують вивіску одного з підрозділів "Правого сектора". Про це заявив директор юридичного департаменту Дніпропетровської міської ради Олександр Величко у відеозверненні на ім'я Президента України Петра Порошенка, керівництва правоохоронних органів та послів іноземних держав.

"Те, що я бачив на цій базі, ті нелюдські знущання над людьми - це перебуває за межею людської психіки. Мені сказали, якщо я не прининю грати Зою Космодем'янську, то зі мною зроблять те ж саме. А після цього ще поїдуть поріжуть мою сім'ю, а мені дадуть телефон і я буду слухати, як все це буде відбуватися", - зокрема, заявив Величко.

Нагадаємо, що раніше Величко написав офіційну заяву на ім'я генерального прокурора України Віктора Шокіна, в якій просив розслідувати факт його викрадення 25 лютого 2015 року у дворі ДніпрОДА.

За словами Величка, його утримували дев'ять днів у полоні на базі "Правого сектора" в селі Піски Донецької області після того, як 25 лютого цього року його викрали бойовики в камуфляжній формі прямо у дворі облдержадміністрації в Дніпропетровську.

Він звинувачує у цьому групу Коломойського-Корбана-Олійника і заявив у показаннях, що його систематично били, катували, погрожували йому та членам його сім'ї, а також застосовували до нього холодну зброю.

"Після цих тортур я погодився виконати їхні умови", - сказав в показаннях Величко.

За словами Величка, після тортур йому видали текст, який змусили переписати від руки і прочитати його на камеру.

"У цьому тексті була написана інформація та прізвища людей, більшу частину яких я не знаю, і яка не відповідає дійсності. Мені підкреслили, що я повинен на камеру сказати, що я сам себе викрав", - запевняє Величко.

Як повідомив Величко, йому вдалося втекти від викрадачів, після того як ті привезли його в будівлю Новомосковської прокуратури Дніпропетровська, щоб він написав явку з повинною.

Пізніше 23 березня 2015 року Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що заступників губернатора Дніпропетровської області Геннадія Корбана і Святослава Олійника допитали з приводу викрадення начальника юридичного департаменту мерії Дніпропетровська Олександра Величко. Наливайченко підкреслив, що Корбан і Олійник перешкоджають розслідуванню, погрожуючи застосуванням сили і бойових підрозділів.