ua en ru

Викрадений чиновник міськради Дніпропетровська дав свідчення проти Корбана

Директор департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександр Величко написав офіційну заяву на ім'я генерального прокурора України Віктора Шокіна, в якій просить розслідувати факт його викрадення 25 лютого 2015 року у дворі Дніпропетровської облдержадміністрації (ОДА).

Величко наголошує, що готовий на вимогу Шокіна надати детальну інформацію про події і давати свідчення проти злочинців у ДніпрОГА.

"Мене викрали за наказом заступника губернатора Дніпропетровської області Геннадія Корбана і я дев'ять днів перебував між життям і смертю на базі Правого сектора, яка розташована в селі Піски Донецької області. По суті, на базі Правого сектора безчинствують люди Коломойського", - заявив Величко.

"Виключно під гарантії Генерального прокурора я готовий в рамках закону дати свідчення проти Корбана. Якщо генеральна прокуратура не зупинить Геннадія Корбана, то він уб'є мене і членів моєї сім'ї. І до тих пір, поки Корбан знаходиться на волі і представляє інтереси обласної влади, ні один житель Дніпропетровської області не може бути в безпеці", - підкреслив Величко.

За словами Величка, після того як інформація про його викрадення стала відома Президентові України Петру Порошенку та іноземним дипломатам, викрадачі змусили його прочитати з папірця на камеру заяву, в якій він заявляє, що сам себе викрав. Після цього бойовики привезли його в прокуратуру Новомосковська (Дніпропетровська область).

"Від мене вимагали, щоб я написав негативну інформацію на виконуючого обов'язки міського голови міста Дніпропетровськ Максима Романенко, погрожуючи мені фізичним насильством і застосуванням холодної зброї. І якщо я не виконаю їх вимогу, то вони прострелят мені коліно, палець відріжуть, зроблять з мене інваліда", - сказав у своєму відеозверненні Величко.

Викрадений чиновник міськради Дніпропетровська дав свідчення проти Корбана

"Я виконав вимогу - переписав зазначену заяву власноруч, зробив відеозапис цієї заяви. Інакше шансів вижити у мене і у членів моєї сім'ї не було", - підкреслив Величко.

Чиновник зазначив, що якщо Корбана не зупинить Генеральна прокуратура, то це свавілля буде продовжуватися і далі.

Нагадаємо, 25 лютого 2015 р. у ЗМІ з'явилася інформація про те, що після зустрічі з Корбаном Величко був викрадений людьми у камуфляжній формі у дворі ДніпрОГА. Відео викрадення, зняте камерами спостереження, потрапило в Інтернет.

Виконуючий обов'язки мера Дніпропетровська Максим Романенко офіційно заявив, що організатором викрадення є Геннадій Корбан і звернувся в правоохоронні органи Дніпропетровська і до керівництва країни. Він заявив також, що умовою звільнення Величко є те, що Романенко повинен зняти з себе повноваження.

Міліція порушила за фактом зникнення Величко кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".