ua en ru

Охоронна корпорація G4S домовилася про купівлю датської ISS за 6 млрд євро

Британська охоронна корпорація G4S Plc домовилася про купівлю датської аутсорсингової компанії ISS AS за 5,2 млрд фунтів стерлінгів (6 млрд євро), включаючи борг, щоб створити найбільшу в світі компанію, що надає охоронні послуги, а також зміцнити свої позиції на ринках, що розвиваються. Про це говориться в повідомленні G4S.
G4S має намір профінансувати угоду за рахунок наявних коштів, а також за рахунок випуску нових акцій сформованої компанії на користь існуючих акціонерів ISS. Крім того, компанія візьме на себе оплату боргу ISS у розмірі 3,67 млрд фунтів стерлінгів (4,2 млрд євро).
Компанією ISS зараз володіють шведський інвестиційний фонд EQT і Goldman Sachs Capital Partners, які придбали компанію в 2007 р. У березні 2011 р. ISS планувала вийти на біржу, однак відклала проведення IPO, в результаті якого мала намір залучити 2,8 млрд дол., за несприятливих ринкових умов.
Після об'єднання G4S і ISS виручка сформованої компанії складе 15,9 млрд фунтів стерлінгів (18,11 млрд євро, дана оцінка базується на результатах компаній за 2010 р.). Крім того, об'єднання дозволить до 2014 р. скоротити витрати приблизно на 100 млн фунтів стерлінгів (114 млн євро) в рік. Купівля ISS дозволить G4S зберегти кредитний рейтинг на рівні ВВВ.
G4S - британська компанія зі штаб-квартирою в м. Коулі (Великобританія). Є однією з найбільших охоронних компаній світу за розміром виручки і географічним охопленням (надає послуги в 125 країнах). Штат співробітників перевищує 630 тис. чоловік. Компанія має лістинг на Лондонській фондовій біржі і вторинний лістинг на фондовій біржі Копенгагена. Основними акціонерами компанії є британська страхова Prudental, інвестиційна M&G Investment Funds і Harris Associates.
ISS - датська компанія, що надає послуги в сфері клінінгу, кейтерінгу і забезпечення безпеки. Заснована в Копенгагені в 1901 р. Штат співробітників перевищує 500 тис. осіб (на кінець 2010 р.).