ua en ru

Охендовський вважає, що винні у його кримінальному переслідуванні понесуть відповідальність

Охендовський вважає, що винні у його кримінальному переслідуванні понесуть відповідальність Фото: Михайло Охендовський (РБК-Україна)

Він вважає, що в його справі немає правової складової

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський сподівається, що винні в його кримінальному переслідуванні самі незабаром понесуть відповідальність. Про це голова ЦВК розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"На мій погляд, усе, що відбувається у цьому провадженні, є невмілою імітацією розслідування. Говорити про хоч якусь законність, дотримання фундаментальних засад кримінального провадження, права на захист та багатьох інших, гарантованих процесуальним законом прав, поки немає ніяких підстав, - заявив Охендовський. - Винні у незаконному притягненні мене до кримінальної відповідальності, розголошенні таємниці досудового слідства, різних формах тиску на голову ЦВК неминуче і, сподіваюся, скоро понесуть передбачену законом відповідальність".

За словами голови Центрвиборчкому, у його справі немає юридичного компонента і правової складової.

"Все, чим оперують детективи НАБУ, є або їхніми вигадками, або припущеннями, або спотворенням фактів, або сфабриковане найпримітивнішим чином", - підкреслив Охендовський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд переніс розгляд апеляції Охендовського на невизначений час.