ua en ru

Обмеження максимального розміру пенсій буде сприяти розвитку недержавного пенсійного страхування, - експерт

Прийняття Верховною Радою обмежень на максимальний розмір державних пенсій у десятикратному розмірі мінімальної пенсії буде сприяти розвитку недержавного пенсійного страхування, заявив заступник голови ради Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Олександр Зальотов в ході зустрічі з представниками профспілок.

За його словами, обмеження максимального розміру пенсії на рівні 10 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (з 1 квітня 2011 року - 7,64 тис. грн), з поширенням цього обмеження на пенсіонерів, яким пенсія призначена до набрання чинності законопроекту про пенсійної реформи, змусить громадян більш активно заощаджувати гроші на старість у різних фінансових інструментах. Цьому сприяє підвищення довіри населення як до банків, так і до страховиків, що спостерігається останнім часом.

«За 1 квартал 2011 р. щодо аналогічного періоду минулого року компанії зі страхування життя збільшили обсяги пенсійного страхування майже на 50%», - зазначив заступник голови ради ЛСОУ.

На його думку, у разі введення обмежень на максимальні пенсії, ринок страхування життя може зрости в 2011 р. до 2-3 млрд грн. «Тому дуже важливо, щоб держава, нарешті, припинила роздачу грошей багатим, а створила умови для розвитку конкуренції на ринку недержавного пенсійного страхування», - сказав А. Зальотов.