ua en ru

ОГХК заявляє про сплату рекордних дивідендів за 2016 рік

ОГХК заявляє про сплату рекордних дивідендів за 2016 рік

ОГХК перерахувала до бюджету України 321,848 млн гривень дивідендів

Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) перерахувала до бюджету України 321,848 млн гривень дивідендів за 2016 рік, що є найбільшою сумою відрахувань такого виду обов'язкового платежу до держбюджету за час роботи компанії на ринку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОГХК.

Наголошується, що сплата рекордних дивідендів стала можливою завдяки динамічному зростанню фінансових показників компанії за час її роботи. Так, якщо в 2015 році чистий прибуток ОГХК склав 630,8 млн грн, то в 2016 він збільшився до 643,7 млн грн і був розрахований за міжнародними стандартами фінансового обліку, повідомили в прес-службі.

"Ми з гордістю відзначаємо, що наша компанія пройшла міжнародний аудит в компанії з "великої четвірки", і в черговий раз підтвердила статус соціально-відповідального державного підприємства, яке відіграє значну роль у наповненні державного бюджету, особливо в такий складний час для нашої країни", - заявив виконуючий обов'язки голови правління ПАТ "ОГХК" Олександр Гладушко.

Наголошується, що дивіденди є обов'язковим платежем до державного бюджету України і складають 50% від чистого прибутку за звітний період.

Також Гладушко підкреслив, що, крім дивідендів за 2016, у минулому і нинішньому році ОГХК оплатила 189,2 млн грн частини чистого прибутку за 2015 рік і 494,2 млн грн інших податків і обов'язкових платежів. Зокрема, близько 203 млн грн податку на прибуток, 130,4 млн плати за користування надрами та 160,8 млн грн інших платежів у державний і місцеві бюджети.

У ОГХК зазначили, що за даними Державної фіскальної служби України, компанія в минулому році потроїла сплату податкових платежів порівняно з 2015 роком до 695 млн грн, що дозволило їй увійти в топ-100 найбільших платників податків України. Крім того, за версією ЗМІ, компанія увійшла у п'ятірку найбільших платників податків в гірничо-металургійному комплексі.

В ОГХК підкреслили, що таким чином компанія залишається одним з найбільших платників податків, які допомагають формувати витрати національного рівня.

"Школа, дитячий сад або лікарня ... майже кожен з цих закладів отримує частинку завдяки нашій компанії. І це непередаване відчуття - приносити користь громадянам своєї країни, відчувати, що робиш велику і важливу справу", - каже Гладушко.

У прес-службі відзначили, що колектив компанії довів, що "стратегія уряду України, спрямована на створення державної титанової компанії, її акціонування та подальшу приватизацію - найефективніший шлях до створення прозорих правил гри на стратегічних ринках і створення передумов для виникнення на фондовому ринку України нових емітентів, які зможуть активно залучати іноземні інвестиції".

Головною метою колективу, за даними прес-служби, є забезпечення відкритої, прозорої приватизації, яка дозволить залучити профільного інвестора.