ua en ru

"Офшорною історією" Нефьодова повинні зайнятися антикорупційні органи, - політолог

"Офшорною історією" Нефьодова повинні зайнятися антикорупційні органи, - політолог Фото: Максим Нефьодов (kmu.gov.ua)

Експерт зазначив, що це питання знаходиться в компетенції НАПК

Заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова запідозрили в тому, що він продовжує числитися директором кіпрської офшорної компанії Sintal Agriculture Public Limited, чим може порушувати законодавство України. Про це йдеться в сюжеті телеканалу NewsOne.

Як повідомляє телеканал, кіпрський офшор, що пов'язується з Нефьодовим, працює з аграрними компаніями в Україні. У той же час, про це нічого не говориться в офіційній декларації заступник міністра. При цьому сам чиновник стверджує, що не має відношення до офшору вже 2,5 року.

У той же час, політичний експерт Микола Спірідонов в ефірі телеканалу заявив, що "офшорної історією" Максима Нефьодова повинні зайнятися антикорупційні органи України.

"Якщо участь в офшорі Максима Нефьодова буде доведена, це стане яскравим прикладом порушенням антикорупційного закону, який чітко забороняє суміщення бізнес-діяльності і державної служби. Дана справа знаходиться в компетенції НАПК, і було б логічно, щоб на час розслідування чиновник був відсторонений від посади", - сказав політолог.

Раніше про можливу причетність Нефьодова до кіпрського офшору заявив політолог Олексій Вороненко, який виклав відповідні скріни.

altalt