ua en ru

Оформлення закордонного паспорта для українців за кордоном може зайняти до 3 місяців, - МЗС

Оформлення закордонного паспорта для українців за кордоном може зайняти до 3 місяців, - МЗС Фото: закордонний паспорт

МЗС рекомендує громадянам України за кордоном завчасно подавати документи на новий паспорт

Оформлення закордонного паспорта для громадян України, що проживають за кордоном, може зайняти до 3 місяців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Відповідно до законодавства оформлення закордонного паспорта в дипломатичних установах здійснюється у термін до 3-х місяців. У цьому зв'язку Міністерство наполегливо рекомендує громадянам України, термін дії закордонного паспорта у яких закінчується, завчасно подавати в ЗДУ документи на оформлення нових паспортних документів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні оформлено майже 15 тис. закордонних паспортів (70% з них - біометричні), клопотання щодо оформлення яких подавалися в закордонних дипломатичних установ України протягом квітня-червня 2015 р.

З метою прискорення видачі паспортів МЗС використовує дипломатичну пошту, рейси українських авіаперевізників або кур'єрів.

"МЗС також прагне проінформувати громадян України, що після прийняття Радою ЄС та Європейським Парламентом законодавчої пропозиції про скасування візового режиму для громадян України пред'явники біометричних закордонних паспортів отримають право подорожувати в країни Європейського Союзу на термін до 90 днів без необхідності оформлення "шенгенських віз", - повідомили в Мзс.

Нагадаємо, відбитки пальців на закордонний паспорт та шенгенську візу потрібно складати окремо.