ua en ru

Офіційні дані про кількість підробок на ринку ліків в Україні занижені, - Бахтеєва

За офіційними даними кількість підробок на українському ринку становить менше 1% від загальної кількості, але ці цифри занижені. Про це в ході телефонної лінії в редакції "Комсомольської правди в Україні" заявила голова комітету Верховної Ради (ВР) України з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Офіційно у нас кількість фальсифікованим препаратів - 0,1 - 0,2 ... до 1%. Це те, що нам дають офіційні служби. Я думаю, що ця цифра значно занижена. Це говорить про те, що не охоплений великий відсоток препаратів" , - заявила Бахтєєва.

За словами Бахтєєвої, наприклад, у Німеччині кількість підробок - 7%, а в Італії - 9%. У теж час вона заявила, що з 13 тис. 700 зареєстрованих найменувань тільки 3,5 тис. - це вітчизняні ліки, решта - іноземного виробництва.

Вона також додала, що необхідно боротися з так званими фантомними препаратами: "Є 13 найменувань, при цьому 4 тис. препаратів ніхто в очі не бачив. Так звані фантомні препарати. Вони використовуються тільки для проведення якихось схем, наприклад, взяти участь у тендері ".

Читайте також: Держбюджет-2013 передбачає виділення на компенсацію зниження цін на ліки для гіпертоніків 180 млн грн.