ua en ru

Під Офісом генпрокурора пройшов мітинг проти наркобізнесу в Україні

Під Офісом генпрокурора пройшов мітинг проти наркобізнесу в Україні Фото: під Офісом генпрокурора (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

Адвокат Каленов заявив, що має в своєму розпорядженні усі необхідні докази причетності громадянина РФ

Біля будівлі Офісу генпрокурора пройшов мітинг проти торгівлі наркотиками в Україні. Активісти просять міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і генпрокурора Ірину Венедиктова звернути увагу на ситуацію.

Про це повідомив адвокат і ініціатор мітингу Дмитро Каленов у сюжеті "24 каналу".

У ході власного розслідування адвокат вийшов на керівника великого ОЗУ. Адвокат стверджує, що це бізнесмен, який проживає за підробленими документами й знаходиться в міжнародному розшуку, Олександр Щипцов.

"Щипцов О. Ю. причетний до розповсюдження психотропних речовин в Україні і країнах СНД, залученню в діяльність злочинного угруповання неповнолітніх підлітків. Оборот його "бізнесу" складає 20 млн доларів в місяць, а в рік досягає чверті мільярда доларів. Олександр Щипцов - громадянин Росії. За нашими даними, там він займався виготовленням наркотичних засобів. З 2013 року він нелегально проживає в Україні і продовжує займатися розповсюдженням наркотиків. Про це знають всі наші правоохоронні структури. Питання: чому Щипцов не арештований, не депортований за те, що він вже у федеральному розшуку в Росії, в Інтерполі?" - сказав під час мітингу адвокат.

Він також підкреслив, що володіє всіма необхідними доказами причетності бізнесмена до наркобізнесу.

"Ситуація з наркотиками в Україні катастрофічна. Тільки торік було зареєстровано майже мільйон людей, яких торкнулася наркоманія. Причому це тільки ті, хто звернувся до фахівців. Адже страждають не тільки вони, страждають їхні родичі, сім'ї, так і українське суспільство в цілому", - додав адвокат.

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі Служба безпеки України блокувала діяльність угруповання наркодилерів, які організували наркотрафік з мільйонним оборотом. Ділки займалися збутом синтетичних наркотиків на території регіону.