ua en ru

Офіс Партії регіонів і Будинок профспілок підпалили співробітники "Альфи", - комісія Ради

Офіс Партії регіонів на вул. Грушевського в Києві і Будинок профспілок на Хрещатику 18 лютого підпалили співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України "Альфа".

Офіс Партії регіонів на вул. Грушевського в Києві і Будинок профспілок на Хрещатику 18 лютого підпалили співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України "Альфа". Про це на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів і окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, які відбувалися в Україні з 21 листопада 2013 р., повідомив голова комісії Геннадій Москаль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Офіс Партії регіонів підпалили працівники СБУ - підрозділ "Альфа" запалив за 15 хвилин до того, як почався штурм", - сказав Москаль.

Він додав, що співробітники підрозділу підпалили також Будинок профспілок. "Підпал Будинку профспілок зробила "Альфа", є двоє загиблих, а скільки згоріло, не знає ніхто. Випалювати кожну кімнату, задум був, що буде штурм, і Кличко, і весь штаб будуть там ховатися і загинуть", - сказав Москаль.